Är du vår nya tekniska chef?

I takt med att Catena växer och vi tar nästa steg inom teknik, energi och proptech, öppnar vi dörren för en ny nyckelposition – en teknisk chef.

Som teknisk chef har du ett tydligt ansvar för teknisk förvaltning inom hela Catena. Vi söker rätt person! Var i Sverige du bor spelar mindre roll men lämpligt är om du kan utgå från något av våra regionkontor i Göteborg, Malmö, Nyköping, Stockholm eller Catenas huvudkontor i Helsingborg.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill driva vår strategiska tekniska förflyttning och forma framtida vägval för teknisk förvaltning. Du kommer att leda arbetet med att utveckla och samordna våra framtida arbetssätt, standarder och systematik och leda arbetet med morgondagens digitala fastighetsteknik tillsammans med våra tekniska förvaltare. Du blir en del av ett spännande bolag med ett fastighetssegment som ligger i tiden. Mycket spännande kommer att hända hos oss under de närmaste åren.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvar i rollen som teknisk chef:

  • Säkerställa att mål uppnås gällande energibesparing och förvaltningseffektivisering.
  • Leda arbetet inom planerat underhåll, drift, energi samt övriga förekommande uppgifter inom teknisk förvaltning.
  • Övergripande ansvara för bolagets nuvarande och kommande tekniska systemstöd inom förvaltningen.
  • I samråd med regionerna vara ansvarig för framtagande av ramavtal inom fastighetsskötsel, drift och byggtjänster inom förvaltningen.
  • Vara kravställare i samband med ny-, om- och tillbyggnad samt ansvara för att tekniska val och lösningar utförs enligt gällande standard och vara ett tekniskt stöd vid förvärv och avyttringar av fastigheter.
  • Driva arbetet med digitalisering av den tekniska förvaltningen och uppkoppling av våra fastigheter.
  • Ansvara för samordning och uppföljning av att vi lever upp till myndighetskrav.
  • Ansvara för samt utveckla och leda olika arbetsgrupper inom teknisk förvaltning, samt säkerställa kompetensutveckling och omvärldsbevakning inom området.

Som teknisk chef har du ett tydligt ansvar för teknisk förvaltning inom hela Catena, däremot innebär rollen inget personalansvar. Tillsammans med bolagets fyra regionchefer ingår du i förvaltningsgruppen som leds av affärs- och fastighetschef, din närmaste chef. Bolagets tekniska förvaltare, idag åtta medarbetare, är organiserade i regionerna och rapporterar till respektive regionchef. 

Om dig

Vi söker dig som trivs att ta ett stort eget ansvar i ditt uppdrag. Du kommer att få nytta av ditt metodiska och långsiktiga arbetssätt och din förmåga att göra välgrundade prioriteringar. Du har en strategisk höjd och god förståelse för hur olika delar av verksamheten samverkar och hur du navigerar i en matrisorganisation. Med dina ledaregenskaper och förmåga att kommunicera effektivt är du väl rustad att leda och motivera genom förändringar. Självklart är du nyfiken och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom teknikutveckling och branschtrender för att ligga i framkant och möta framtida utmaningar.

I grunden har du en universitets- eller högskoleutbildning inom teknik/energi/IT eller motsvarande relevant utbildning och arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom områdena energi, fastighetsdrift med överordnad automation samt fastighetsteknik. Antingen har du din bakgrund från ett fastighetsbolag, alternativt konsultbolag inom proptech, eller tekniksidan inom entreprenad, med gedigen och gärna praktisk erfarenhet av att arbeta med frågeställningar kopplat till teknisk fastighetsförvaltning. Du har tidigare framgångsrikt medverkat i digitaliseringsarbete. Du är flytande i svenska och engelska, både tal och skrift, samt har körkort.

Vi söker rätt person. Var i Sverige du bor spelar mindre roll, men lämpligt är om du kan utgå från något av våra regionkontor i Göteborg, Malmö, Stockholm, Nyköping eller Catenas huvudkontor i Helsingborg.

Catena som arbetsgivare

På Catena sätter vi stor vikt vid korta beslutsvägar och att varje individ ska kunna påverka och bidra till vår gemensamma framgång. Vi erbjuder en arbetsmiljö där du verkligen kan göra skillnad, både i ditt dagliga arbete och i vårt samhälle. På Catena strävar vi efter att skapa en inkluderande arbetsplats där alla medarbetares unika kompetenser, erfarenheter och perspektiv uppskattas och tas tillvara. För att förstå våra kunders behov och skapa nya affärer är det avgörande att vi kan attrahera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare. Att vara en attraktiv arbetsgivare är en strategisk målsättning för Catena där ett hållbart arbetsliv är viktigt. Vår kultur genomsyras av vår värdegrund;

Vi överträffar förväntningar, vi tar ansvar över tid och vi är engagerade.

Ansök idag

Vill du veta mer om rollen och Catena, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735–405262 eller helena.bruman@jerrie.se. Du söker rollen via jerrie.se. I rekryteringsprocessen arbetar vi med löpande urval och intervjuer, så ansök gärna så snart som möjligt. Annonsen ligger ute tills att tjänsten är tillsatt. 

Ansök här