Logistiktrender 2023

Den 4 maj 2023 träffas beslutsfattare inom logistik på SeaU i Helsingborg igen för att utforska de senaste logistiktrenderna - vi ser fram emot en inspirerande dag med intressanta talare och givande samtal tillsammans med branschkollegor!

Människans utveckling har alltid handlat om förflyttningar. Att få olika flöden att fungera. Flöden som har kraften att förse hela samhällen med vadhelst de behöver. Som snabbt hjälper de som har störst behov. Som effektiviserar och gör nytta.

Idag är logistik en självklar och integrerad del av allas våra liv. Den påverkar människors beteenden och upprätthåller samhällets funktioner. Men den syns inte. Och den tas ofta för given. Likafullt är den en kraft att räkna med. Logistik kan bidra till nya lösningar på våra gemensamma utmaningar, förändra saker till det bättre och möjliggöra en mer hållbar framtid.

Under Logistiktrender 2023 tittar vi närmare på logistiken som "den dolda kraften":

  • I människans tjänst
  • I hållbarhetens tjänst
  • I framtidens tjänst

De talare och inspiratörer som medverkar under dagen och ger sina prespektiv på logistiken som den dolda kraften presenteras här under våren!

Några av dagens inspiratörer

Vi utökar informationen i takt med att programmet tar form.

Gunnar Wetterberg

Ursprungligen historiker och diplomat. Under 1990-talskrisen chef för Finansdepartementets strukturenhet och ansvarig för Långtidsutredningarna 1992 och 1995. Han var sedan direktör i Svenska Kommunförbundet och samhällspolitisk chef i Saco, innan han blev författare på heltid. Har vunnit På Spåret 2019 och 2020 och ingår i panelen i Fråga Lund sedan 2016.

Katarina Graffman

Doktor i Kulturantropologi och specialiserad på medie- och konsumentantropologi. Under två decennier har Katarina hjälpt företag att förstå konsumtionskultur och människors beteenden. 

Anders Pedersen

International Director, Röda Korset. Lång erfarenhet av internationellt arbete med humanitärt bistånd, demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och diplomati, bland annat från Utrikesdepartementet och Sida. Dessutom har han varit FNs högsta ansvarig i Jordanien och Botswana och arbetat som regionchef vid kontoret för FNs högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) med ansvar för Ryssland, Centralasien, Kaukasus och Östeuropa.

Andreas Anderholm Pedersen

Hållbarhetschef för GIAB Nordic AB – ett företag som sedan 2012 arbetat med cirkulär ekonomi i praktiken genom att ge produkter ett nytt liv genom cirkulärekonomiska principer. Leder även Hållbar e-handels arbetsgrupp med fokus på återbruk och är delaktig i arbetet med att utveckla nya standarder och en definition av cirkulär ekonomi.

Lars Jensen

Analytiker och tankeledare på Vespucci Maritime och expert inom strategiskt beslutsfattande och analys av containersjöfarten. Lars har 21 års erfarenhet från branschen, där han de senaste elva åren arbetat som oberoende konsult åt transportörer, speditörer, hamnar, maritima teknikföretag och finansiella institutioner. Lars låg bakom boken Liner Shipping 2025 där han förutsåg många av de förändringar som för närvarande präglar branschen.

Nina Modig

Civilingenjör, forskare och coach som spenderat mer än 15 år inom förändringsledning, utvecklingsprojekt och flödesförbättringar. Sprider också kunskap om utveckling och logistikfrågor via Logistikpodden och via sin bok ”Bättre logistik helt enkelt”.

Katarina1
Jag ser fram emot en dag med massor av insikter, där vi även ges möjlighet att stanna upp och reflektera över att framtiden är här och nu. 

Katarina Wallin
Moderator för dagen och
styrelseledamot i Catena

Anmälan 

Till Logistiktrender bjuder vi in våra kunder och närmaste samarbetspartners. Håll utkick i din e-post efter din personliga inbjudan med instruktioner om hur du anmäler dig!