Växande livsmedelscentrum i Bjuv – ny logistikanläggning till HelloFresh

Foodhills Fastigheter, ett bolag som samägs av bland andra Catena och Backahill, bygger ny logistikanläggning till HelloFresh i Bjuvs kommun.  

2021-11-11 kl.14.30

En logistikanläggning om drygt 27 400 kvm uppförs vid Foodhills livsmedelscentrum i Bjuv, ett område där Findus tidigare haft produktionsanläggningar. Idag lockas etableringar och företag med intresse för tillväxt och innovation inom livsmedelsområdet till platsen som fungerar som en katalysator för kunskapsutveckling inom livsmedelsproduktion. Företag som exempelvis Sydgrönt, Lantmännen, Nowaste, Glimåkra Åkeri, Nutifood och Foodhills har verksamhet i området.

Foodhills Fastigheters investering för den nya anläggningen är 334 Mkr. Certifiering kommer att ske enligt Miljöbyggnad Silver och på taket installeras en solcellsanläggning.

Ett 10-årigt hyresavtal har tecknats med HelloFresh, ett världsledande matkasseföretag som erbjuder hemleverans av matkassar med recept och kvalitativa råvaror i exakta mängder för en komplett måltid. HelloFresh hyr sedan tidigare lokaler i området.  

- HelloFresh vidareutvecklar matkassekonceptet och har ett erbjudande som bidrar till minskat matsvinn. Vi är mycket glada att HelloFresh väljer Bjuv som fortsatt bas för sin tillväxt på den svenska och danska marknaden, säger Foodhills Fastigheters VD Mikael Halling.

HelloFresh planerar att flytta in den nya anläggningen under hösten 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Mikael Halling, VD Foodhills Fastigheter, Tel. 073-070 22 11 mikael.halling@foodhillsfastigheter.se
Jörgen Eriksson, VD Catena, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catenafastigheter.se
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

Adobestock 197514032

Pressmeddelanden från tidigare år

2023 / 2022 / 2021 /
2020 / 2019

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.