Catena uppför ny logistikanläggning i Malmö, Lekia flyttar in

Catena bygger en ny logistikanläggning på Lodgatan Malmö, en investering om 208 Mkr. I byggnaden blir Sveriges största leksakskedja Lekia hyresgäst.

2021-11-10 kl.14.00  

Den nya logistikanläggningen om totalt 18 665 kvm uppförs på fastigheten Sockret 4 som Catena tidigare har förvärvat på centralt läge vid Malmö mellersta hamnområde. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket kommer en solcellsanläggning att installeras.

Ett 8-årigt hyresavtal har tecknats med Lekia som är dominerande inom svensk leksakshandel och sedan tidigare hyr lokaler av Catena på Logistikposition Sunnanå i Malmö. Behov av större yta ligger bakom flytten och Lekia kommer att hyra 11 570 kvm i anläggningen med en option om att även hyra återstående yta.

- Det känns mycket bra att vi kan stärka våra goda relationer med Lekia ytterligare och bidra till deras fortsatta expansion genom effektiva och anpassade lokaler med möjligheter att rymma både lager, showroom och kontor, säger Catenas Regionchef Fredrik Renå.

- När vi tidigt 2020 flyttade in i de nya fina lokalerna på Sunnanå var vi otroligt stolta över hur framgångsrika Lekia blivit och det var en milstolpe att ha centrallager och huvudkontor samlade i en och samma byggnad. Försäljningen har fortsatt att öka och i år beräknas butikerna nå en omsättning nära 2 miljarder kronor. Fyra år senare, under 2024, kommer vi att finnas i en anläggning som är mer än dubbelt så stor. Vi är tacksamma för att vi tillsammans med Catena hittat den här fantastiska lösningen i Malmö hamn, inom loppet av ett dygn kan vi leverera till 90 procent av våra butiker i Sverige och Norge, säger Baldvin Georgsson, VD på Lekia AB.

Lekia planerar att flytta in de nya lokalerna under januari 2024. På den aktuella tomtytan finns möjligheter för ytterligare byggnation.


För ytterligare information, vänligen kontakta
Fredrik Renå, Regionchef Malmö, Tel. 0727-43 45 44 fredrik.rena@catenafastigheter.se
Jörgen Eriksson, VD, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catenafastigheter.se
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.