Första spadtaget för ny flyggodsanläggning till DHL Express på Logistikposition Sunnanå

Idag tog Catena första spadtaget för det senaste projektet vid Logistikposition Sunnanå i Malmö – en logistikanläggning för flyggods för DHL Express.

2019-11-26 kl. 17:00  

Logistikposition Sunnanå ligger på ett optimalt logistikläge med direkt avfart från riksväg 11 och med 300 meter till avfarten från E6/E20 strax utanför Malmö som även är en del av Greater Copenhagen. Den nya byggnaden om drygt 10 100 kvm som nu uppförs för DHL Express blir granne med den DHL-terminal som var Catenas första etablering på området.  

– Det är mycket roligt att vi tagit första spadtaget. DHL har ambitiösa klimatmål och att gå över till en ännu mer energieffektiv logistikanläggning, där vi bland annat kommer att förbereda byggnaden för kommande elektrifiering av fordonsflottan, är en av många åtgärder som vi gör för att nå målen inför framtiden. Dessutom kommer den nya anläggningen att ge en ännu bättre servicekvalitet för våra kunder vilket stärker vår position ytterligare på marknaden, säger Peter Ervasalo, VD DHL Express, Sverige. 

- Genom den nya byggnationen för DHL Express fortsätter vår utveckling av Logistikposition Sunnanå som med sin unika placering för transporter både inom och utom Sverige utgör ett centralt nav för dagens och framtidens varuflöden, säger Jörgen Eriksson, Catenas regionchef i Malmö.

Inflyttning är beräknad till hösten 2020. På området är Chefs Culinar, Svensk Cater, DS Smith, DHL Supply Chain och Lekia etablerade sedan tidigare. 
 

För ytterligare information, vänligen kontakta

Benny Thögersen, VD                                                     
Tel. 0730-660 83 50
benny.thogersen@catenafastigheter.se   

Jörgen Eriksson, Regionchef Malmö                          
Tel. 0730-70 22 24
jorgen.eriksson@catenafastigheter.se   

Adobestock 197514032

Pressmeddelanden från tidigare år

2023 / 2022 / 2021 /
2020 / 2019

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.