På Tostarp Industriområde utanför Helsingborg har ett av Sveriges viktigaste logistikkluster växt fram på bästa skyltläge intill E6:an. Området har en uttalad miljöambition och det innebär att logistikklustrets byggnader miljöanpassas och certifieras. Vi arbetar även strukturerat med att skapa förutsättningar för biodiversitet på och omkring byggnaderna.

På området har Catena hyresgäster som PostNordNowaste Logistics och Freja Transport & Logistics.

Kika in i en av våra anläggningar på Logistikposition Tostarp!

Fakta

Område: Logistikposition Tostarp
Kommun: Helsingborgs kommun
Kommunikationer: Helsingborg östra, E6, E4 och Helsingborgs hamn

Spektakulär fasaddesign

Tredjepartslogistiken Nowaste Logistics är en stor hyresgäst på området. Deras karaktäristiska lager med spännande fasaddesign som kvällstid är upplyst syns väl från motorvägen precis som deras 20 meter höga höglager.

Ett perfekt logistikläge

Freja Transport & Logistics bedriver verksamhet i en anläggning på området som omfattar cirka 4 700 kvm.

Freja
Plantehuset

Nowaste Logistics expansion på området

Den första anläggningen som uppfördes på området för Nowaste, har byggts ut med 1500 kvm för att tillföra ytterligare kapacitet för lager och logistik samt för outlet och fotostudio.

Därefter har en anläggning med höglager uppförts och genom nybyggnation av ytterligare en cirka 15 000 kvm stor logistikanläggning kan nyttjade Catena en kvarvarande byggrätt i på fastigheten Plantehuset 3 fullt ut.

Pressmeddelande 2019-10-02
Pressmeddelande 2021-07-08

Terminal för PostNord 

Under 2020 uppfördes en 18 300 kvadratmeter stor terminal avsedd för hantering av styckegods, paket och brev. Hyresgäst är PostNord.

Pressmeddelande 2019-02-26

DJI 0644 2

Ett av Sveriges bästa logistiklägen

Helsingborgsregionen har sedan länge rankats som ett av Sveriges allra bästa logistiklägen. Historiskt sett har läget vid Öresund alltid varit av stor betydelse för handeln, och staden är en etablerad logistikstad med fina förgreningar av både land- och sjöinfrastruktur.

Är du intresserad av att etablera dig här?

Välkommen att kontakta oss för att prata vidare om möjligheter i området.