Catena uppför en ny logistikanläggning för Carepa i Ängelholm

Catena bygger en ny logistikanläggning till Carepa – en snabbväxande leverantör av förbrukningsmaterial – vid E-city i Ängelholm, en investering om cirka 83 Mkr.

2022-10-19 kl.10:00  

Den nya anläggningen blir cirka 7 000 kvm stor och uppförs av Catena på fastigheten Norra Varalöv 31:11 som ligger i anslutning till Carepas nuvarande lokaler som också ägs och förvaltas av Catena. Målsättningen är att anläggningen ska minst certifieras enligt BREEAM Very Good och taket förbereds för en solcellsanläggning. Ett 8-årigt avtal har tecknats med Carepa.

Catena utvecklar området E-city Engelholm, där Boozt Fashion är en stor hyresgäst, med stort fokus på hållbara lösningar och smarta samordningseffekter för framtidens handel.

Carepa är ett snabbväxande företag som erbjuder olika typer av förbrukningsmaterial till företag och arbetsplatser. Bolaget har fördubblat sin försäljning sedan 2017.

 Sammanfattning

  • Anläggningens uthyrningsbara yta blir 7 000 kvm
  • Investeringen väntas uppgå till cirka 83 Mkr.
  • Investeringen finansieras via egna medel och tillgängliga krediter
  • Beräknat driftnetto uppgår till cirka 5,2 Mkr
  • Hyresgästen Carepa har tecknat ett 8-årigt hyresavtal
  • Målsättningen är att anläggningen ska minst certifieras enligt BREEAM Very Good
  • Byggnationen inleds Q3 2022 med inflyttning Q3 2023

- Den nya anläggningen är cirka dubbelt så stort som de lokaler Carepa tidigare har hyrt från oss, det känns bra att vi bidrar till Carepas tillväxtresa genom att leverera en ändamålsenlig anläggning som bättre matchar deras behov både nu och i framtiden, säger Göran Jönsson som är Catenas regionchef i Helsingborg.

- Carepa har vuxit kraftigt senaste åren och därmed behöver vi expandera vår logistikyta. Genom att flytta in i Catenas moderna logistikanläggning kan vi fortsätta vår tillväxtresa och förbättra vårt kunderbjudande, säger Mats-Ola A.Schulze, VD Carepa.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Jörgen Eriksson, VD, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catena.se
Göran Jönsson, Tel. 0730-70 22 66 goran.jonsson@catena.se
Följ oss: catena.se / LinkedIn / Twitter

Adobestock 197514032

Pressmeddelanden från tidigare år

2023 / 2022 / 2021 /
2020 / 2019

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.