Catena bygger ut och förlänger avtal i Borlänge

Catena investerar 90 Mkr i en tillbyggnation för hyresgästen ICA. 

2022-02-14 kl.13.30

Tillbyggnationen om cirka 3570 kvm sker i den befintliga fastigheten Planeraren 2 i Borlänge, en av flera logistikanläggningar för livsmedelsdistribution som Catena hyr ut till ICA. Investeringen omfattar både tillbyggnad av ytterligare lagerytor och anpassningar i befintlig byggnad, däribland utökning av kylda ytor. Projektet gör att ICA kan öka sin kapacitet i mellansverige.

I samband med projektet tecknar Catena även ett nytt 10-årigt hyresavtal med ICA.

- ICA är sedan länge en av Catenas större hyresgäster och har verksamhet i våra logistikanläggningar på flera orter. Vi är mycket glada att samarbetet nu utökas ytterligare, säger Catenas Regionchef Tobias Karlsson.

Tillbyggnationen beräknas vara klar under första kvartalet 2023 och ICA planerar att ta den i drift under slutet av 2023.


För ytterligare information, vänligen kontakta
Jörgen Eriksson, VD, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catenafastigheter.se 
Tobias Karlsson, Regionchef Stockholm, Tel. 0730-70 22 36 tobias.karlsson@catenafastigheter.se 
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

 

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.