Catena är ett modernt, börsnoterat fastighetsbolag som genom samarbete och på ett hållbart sätt utvecklar och långsiktigt förvaltar effektiva logistikanläggningar. De strategiskt placerade fastigheterna försörjer Skandinaviens storstadsregioner och är anpassade för såväl dagens som morgondagens varuflöden. Catena är börsnoterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Vill du medverka till att bygga och utveckla vårt framtida samhälle?

På Catena möjliggör vi hållbar logistik och hjälper våra kunder att tänka smartare kring lägen och varuflöden. Vi är en liten, effektiv organisation med individer som bär på stor erfarenhet och kompetens. Vi är stolta över våra ambitiösa hållbarhetsmål. Genom att arbeta nära och effektivt tillsammans får vi full utväxling på våra kunskaper och når våra mål.

För att förstå våra kunders behov och skapa nya affärer är det avgörande att vi kan attrahera och behålla kompetenta och engagerade medarbetare. Att vara en attraktiv arbetsgivare är en strategisk målsättning för Catena. Vår kultur genomsyras av vår värdegrund;

Vi överträffar förväntningar, vi tar ansvar över tid och vi är engagerade

Om tjänsten

Som Hållbarhetsspecialist inriktad mot rapportering ingår du i hållbarhetsteamet som också består av Hållbarhetschef och en Hållbarhetsspecialist med inriktning certifiering. Tillsammans arbetar teamet med bolagsöverskridande miljö- och hållbarhetsfrågor. Din geografiska placering är antingen på vårt huvudkontor i Helsingborg eller vårt regionkontor i Mölnlycke, Göteborg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Hållbarhetsspecialist med inriktning rapportering omfattar bland annat:

 • Delaktig i hållbarhetsrapportering och redovisning till kvartalsrapporter
 • Delaktig i hållbarhetsrapportering och redovisning till hållbarhetsrapport/ årsredovisning vilket också innebär att säkerställa att GRI efterlevs
 • Hålla dig uppdaterad kring olika ram- och regelverk såsom EU-taxonomi, EPRA, SDG’s med flera
 • Arbeta med ESG-ratings (bland annat GRESB)
 • Föreslå och arbeta med förbättringsinsatser inom hållbarhet kopplade till rapportering
 • Stötta och engagera kollegor inom andra delar av bolaget i det operativa hållbarhetsarbetet
 • Administrativt stöd vid framtagning av mål och nyckeltal inom hållbarhet i samband med rapportering

Gemensamma arbetsuppgifter i hållbarhetsteamet

 • Vi är engagerade i samhällsutvecklingen och deltar i forskningsstudier, mässor, informella och formella nätverk m.m.
 • Vi använder Catenas olika interna kanaler för att informera, kommunicera och utbilda våra kollegor inom hållbarhet
 • Omvärldsbevakning inom miljö- och hållbarhetsområdet
 • Tar fram och implementerar strategier och arbetssätt
 • Vi tar ansvar för att utveckla arbetssätt och verktyg som möjliggör integrering av hållbarhetsdata i verksamheten

Om dig

Du har ett genuint intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och är en person som ”lever som du lär”. Du har, för tjänsten, relevant akademisk utbildning inom miljö och hållbarhet. Vi ser också gärna att du har utbildning inom företagsekonomi eller ekonomi. Vidare är det viktigt att du har kommit i kontakt med och har viss kunskap inom hållbarhetsrapportering och GRI. Förståelse för LCA och klimatkalkyler är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker en prestigelös lagspelare som sätter ”laget före jaget” och som är trygg i sig själv och i sin kompetens och trivs med operativt arbete. Rollen förutsätter även att du är duktig på att strukturera och planera ditt arbete, har öga för detaljer och slutför i tid. Att vara kommunikativ, ärlig och transparent är viktiga egenskaper för att trivas hos oss.

Vi är stolta över vår värdegrund och det är viktigt att du identifierar dig med den.

Vad erbjuder Catena dig?

Vi är en värderingsstyrd organisation där du får arbeta tillsammans med personer med stor erfarenhet och kompetens som gärna delar med sig. På Catena tror vi på individen och uppskattar och ger möjlighet till egna initiativ, eget ansvar och möjlighet att påverka.

Ansök idag

Vill du bli en del av Catena med härliga, engagerade kollegor och ingå i ett glatt gäng så sök tjänsten i dag! Vi vill gärna ha både CV och ett personligt brev. Har du frågor? Vänd dig till vår Hållbarhetschef, Amanda Thynell, som gärna svarar på frågor. Vänta inte – vi arbetar med löpande urval.