Catena säljer två fastigheter i Jönköping för 141 Mkr

Catena har tecknat avtal om att avyttra två fastigheter i Jönköpings kommun.

2022-03-16 kl.15.00  

Catena avyttrar de båda fastigheterna Ättehögen 2 och Älghunden 3 i Jönköping till ett underliggande fastighetsvärde om totalt 141 Mkr, vilket överstiger den senaste värderingen med cirka 60 procent. Försäljningen sker som en bolagsaffär och köpare är fastighetsföretaget Västerhuset AB.

- Med försäljningen av dessa fastigheter ser vi att sammansättningen i Catenas totala bestånd bättre speglar vår inriktning. Vi ser fortsatt stor potential i regionen och förvärvade bland annat mark vid Hyltena trafikplats nyligen med avsikt att utveckla logistikanläggningar där som är fullt ut anpassade för morgondagens logistikflöden, säger Jonas Arvidsson som är Catenas regionchef i Jönköping.

Fastigheten Ättehögen 2 har en uthyrningsbar yta om cirka 8 710 kvm och Älghunden 3 har en uthyrningsbar yta om cirka 3 740 kvm. I lokalerna finns totalt sex hyresgäster med varierande verksamheter. Frånträde sker den 1 april.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jörgen Eriksson, VD, Tel. 0730-70 22 42, jorgen.eriksson@catenafastigheter.se
Jonas Arvidsson, Regionchef Jönköping, Tel. 0730-70 22 60 jonas.arvidsson@catenafastigheter.se
Följ oss: catenafastigheter.se / LinkedIn / Twitter

Prenumerera på pressmeddelanden och rapporter från Catena

Språk:
Informationstyp:

Catena lagrar din e-postadress för att löpande kunna utföra vald förfrågan. Du kan alltid ändra din prenumeration eller avsluta den genom att klicka på länken längst ned i samtliga utskick. För mer information läs Catenas personuppgiftspolicy.

När du valt ”skicka” får du direkt en länk per e-post där du bekräftar din e-postadress och vald prenumeration för aktivering. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte får länken.