På Catena ger vi färre julklappar till kunder och samarbetspartners och stöttar istället ett antal organisationer med en gåva som vi hoppas kommer till verklig nytta för de som behöver.

I år är går våra julgåvor till fem organisationer som våra medarbetare har valt ut och känner lite extra för!

I Sverige får en av tre ett cancerbesked under sin livstid. För att färre ska drabbas och fler ska överleva finansierar Cancerfonden den främsta forskningen, sprider kunskap om cancer och påverkar beslutsfattare i viktiga frågor.

Bidrag till Musikhjälpen 2022 går till att öka tryggheten och förbättra tillvaron för barn och unga under 18 år som lever i pågående flyktsituationer runt om i världen.

Det kan handla om att ge fler barn möjlighet att gå i skolan, skapa barnvänliga platser i flyktingläger eller att barn får hjälp att hitta anhöriga som de skiljts från. Bidragen kan också gå till insatser som stärker fysisk och mental hälsa bland barn på flykt, genom till exempel vård och vaccinationer. Det kan också handla om att säkra tillgången till rent vatten, näringsriktig mat och toaletter.

Plan International bidrar till att förändra flickors framtid genom att investera i det viktigaste vi har - utbildning.

130 miljoner flickor går inte i skolan och är överrepresenterade bland de barn som saknar tillgång till utbildning. När en flicka får gå i skolan ökar sannolikheten för att hon ska gifta sig senare, få ett jobb och forma sin framtid. Det är också avgörande för att fattigdomen ska minska och jämställdheten öka. 

Röda Korset finns på plats i 192 länder, redo att agera i kriser och katastrofer. Organisationen hjälper människor vid naturkatastrofer, i krig och på flykt. I varje land finns en rödakorsförening som vet var behoven är som störst. Runt om i världen finns även 14 miljoner volontärer som är redo att rycka in!

Skånes Stadsmission arbetar för att för att göra skillnad för samhällets mest utsatta och för att barn i Skåne ska få vara både varma, mätta och trygga under jullovet.

Genom att ge en gåva till Skåne Stadsmission är vi med och bidrar till just det. Tillsammans ger vi mat på bordet, julklappar, värmande kläder och långsiktigt stöd.