Världens största padelanläggning finns i en industrifastighet i Helsingborg

En av Catenas viktigaste strategier för en mer hållbar logistik är säkerställa tillgång till de absolut bästa logistiklägena. Men lägen förändras i takt med att samhället utvecklas och vissa fastigheter tappar då sitt syfte för logistiken. I vissa fall tar Catena då initiativet att omvandla dem till mer passande ändamål. Tack vare att våra lokaler är flexibla och anpassningsbara i grunden är intresset stort även från aktörer i helt andra branschsektorer än de vi brukar arbeta med.

Ett sådant exempel är Catenas fastighet Hästhagen 4, en gammal industrifastighet i södra delarna av Helsingborg. Allt eftersom staden växer har området där fastigheten ligger blivit allt viktigare för den urbana samhällsutvecklingen, medan behoven för logistik och industri flyttar längre ut från stadskärnan. Istället för en försäljning såg Catena möjligheter i de äldre industribyggnaderna.

- Det här är ett projekt som ligger vid sidan av vår kärnverksamhet men det känns ändå fantastiskt kul att vi på det här viset kunde väcka liv och hitta nya värden i en fastighet som annars riskerade att gå en ganska dyster framtid till mötes, berättar Göran Jönsson, Catenas regionchef i Helsingborg.

Efter ombyggnationer av fastigheten finns idag en trampolinpark, café, salladsbar och hamburgerrestaurang, moderna kontorsytor samt en padelanläggning i den gamla tegelbyggnaden.

Störst i världen med 38 banor

Padel Crew är en av hyresgästerna och lockar både elit och motionärer och har en omfattande akademi för barn och unga. Verksamheten har succesivt utökats även ytmässigt sedan de flyttade in 2016. Den senaste etappen innebär att man kan erbjuda 35 inomhusbanor och 3 utomhusbanor i en lokal som omfattar totalt 13 500 kvm. Det gör padelanläggningen till den största i världen – både till antal kvadratmeter och i antal banor.

Det är ingen mening med att bara vara störst - vi vill ju vara bäst också.
Marcus Eriander, Head of Sales and Marketing, Padel Crew

- Det är coolt att vi kan återanvända den här fastigheten och Catena är en bra part i arbetet med att förverkliga visionerna. Vi har en fin relation sedan start och samarbetet är alltid enkelt och lösningsorienterat, säger Marcus Eriander som är Head of Sales and Marketing på Padel Crew.

Marcus lyfter fram värdet av de förutsättningar som finns i just dessa lokaler och med det centrala läget i Helsingborg. Jämfört med andra, nybyggda padelhallar så menar han en befintlig, äldre fastighet skapar helt andra möjligheter.

- Förutom tillgängligheten och den industriella charmen erbjuder lokalen ovanligt mycket ytor mellan banorna. Det innebär att här finns extra plats för det sociala utbytet som sker innan och efter träning, fina läktare och många utrymmen att fylla med innehåll. Det är ingen mening med att bara vara störst – vi vill ju vara bäst också, slår Marcus fast.

Fler case