Världsrekord i höglager?

Tredjepartslogistikern Nowaste Logistics höglager i Helsingborg är ett spännande exempel på hur små tidsmarginaler kräver mer av alla men också kan överträffa allas förväntningar.

Nowaste förser sina kunder med anpassade logistiklösningar som innefattar egna automations- och IT-lösningar och erfaren logistikpersonal. Bland kunderna finns kända varumärken som Home Furnishing Nordic, Atria, Bolist, Brothers, Polarn o. Pyret, Björn Borg, Panduro, Coolstuff och Everfresh. 2018 blev Nowaste hyresgäst på Logistikposition Tostarp utanför Helsingborg med sitt karaktäristiska lager med spännande fasaddesign.

Catena och vi slog alla förväntningar. Catenas förmåga att samla allas krafter och sedan skapa engagemang trots tidspress avgjorde framgången.Jesper Brandin, Försäljningschef Nowaste Logistics

Med en framgångsrik affärsmodell och många intresserade kunder valde Nowaste i Helsingborg att låta Catena uppföra ett höglager intill sitt stora lager på Tostarp. Initiativet var till del en spekulation och alla kunder fanns inte kontrakterade när bygget drog igång.

Höglagret är idag ett av Nordens modernaste lager för e-handel. Det 11 000 kvm stora lagret inhyser bland annat 105 automatiserade skyttlar (OSR), plockstationer, varumottagning och paketsortering. När klädföretagen Polarn o. Pyret och Brothers blev avtalade kunder i den toppmoderna terminalen krympte tiden och pressen ökade på både byggnation och installation av IT och automation i byggnaden. Att flytta varor och få rutiner på plats är en grannlaga uppgift.

Med ett starkt samarbete mellan Nowaste som uppdragsgivare och Catena som projektledare fick alla leverantörer en gemensam plattform att arbeta utifrån och höglagret kunde invigas före den utsatta tiden, med alla funktioner intrimmade i god tid. Projektet klarades därmed av på rekordtid med 12 månader från signering till driftstart.

 

Fler case